3,5 uge tilbage

Udgivet

Vi skriver nu 2. juni 2019. ALLEREDE?!

Tilbage til sommeren 2018, vi skulle have pakket de sidste ting ned, sommerfuglene fløj rundt i maven. Det blev august, og vi skulle afsted. Nu står vi næsten ved vejs ende i dette år vi sagde ja til. Det er specielt når man tænker tilbage på det sidste år. Man kan næsten føle, at det var et par måneder siden vi kom herned, men når man så tænker over hvad vi har lavet, så har vi nået en del ting. Vi har været på besøg alle de steder hvor der er missionærer her i Tanzania. Det er vi utrolig glade for, fordi vi nemmere kan snakke med om de ting der sker hernede nu. Vi er taknemmelige over gæstfriheden hos missionærfamilierne. Vi har følt os meget velkomne, og aldrig til besvær (forhåbentlig, det må de svare på…..).

Vi er nået til den måned hvor vi skal rejse tilbage til Danmark, dvs. dette blogindlæg er det andet sidste vi skriver hernede fra. Det er en speciel følelse. Vi har det meste af året prøvet at uploade regelmæssigt, for jeres skyld, men også meget for vores egen, da vi får skrevet mange af vores oplevelser ned. Vi er glade for at så mange har fulgt med, helt indtil nu.

Hvad har vi lavet de sidste to uger?
Vi har brugt tiden på at planlægge lilleskolens afsluttende uger, for at vi når det vi gerne vil nå. Vi har brugt tiden på at planlægge, hvad vi gerne vil nå i de sidste uger inden vi rejser. Vi er begyndt at afslutte nogle af fagene, og flere af fagene kan vi begynde at sige, at det var den sidste af den slags. Det er vildt og mærkeligt at vi er kommet helt hertil.

Kristine har haft sine sidste engelsktimer på bibelskolen, og skal på torsdag have dem til skriftlig eksamen. Det er spændende, at se hvor meget de har rykket sig. Vi havde i mandags hendes engelskklasse til middag, som en afslutning på hendes undervisning. Når bibelskole eleverne kommer igen til august, skal de have en anden lærer. Det var de ikke helt tilfredse med, da de har været rigtig glade for Kristine som lærer.

Vi er så småt begyndt at sortere i vores ting. Ting som vi har fået skaffet mens vi har været hernede, men også som vi har haft med fra Danmark. Der er en del af vores tøj som ikke er værd at tage med til Danmark, fordi solen har bleget det så meget. Nogle af tingene er så medtaget at vi smider det ud, andre ting giver vi til vores hushjælpe, og andre lokale. Vi er også begyndt at overveje hvad vi skal gøre med vores høns, når vi tager afsted. Det er en fin gave at give folk, så vi giver nogle af dem til vores hushjælpe, og resten bliver muligvis til en gave til bibelskolen. De har nemlig ikke høns endnu, og dette kan være en fin måde at få startet en hønsegård op for dem.

Vi har et stort takkeemne! Vi har sidste søndag underskrevet en lejekontrakt til en lejlighed. Vi overtager lejligheden den 1. august, dvs. en månedstid efter vi er kommet til Danmark. Det passer os rigtig godt, da vi skal rundt og besøge folk og holde ferie. Lejligheden ligger i Silkeborg, så vi kommer tilbage til byen vi rejse fra sidste sommer. Vi skal begge studere, henholdsvis i Silkeborg og Århus, så Silkeborg passede rigtig godt. Vi glæder os til at komme tilbage til familie og venner.

Hvad skal vi lave de næste to uger?
Den næste uge kommer til at gå med, at få afsluttet flere fag i lilleskolen og eksamen på bibelskolen. Vi har aftalt med det norske par her på compounden, at vi skal med en tur til Nairobi (Kenya) i pinsen, hvilket vi glæder os til. Det bliver dog også trist fordi der rejser den ene af dem tilbage til Norge, fordi deres to yngste børn bliver studenter.
Inden næste blogindlæg har vi altså afsluttet skole, og har ca. halvanden uge tilbage. Vi har altså kun 3,5 uge tilbage i Tanzania. Det er så surrealistisk, men vi er også spændte og glade over, at vi snart skal tilbage til Danmark.

Vi glæder os til at se jer i Danmark 🙂