En tur med skolen.

Klokken er lige nu lidt over ti om aftenen her i Tanzania og jeg, Simon, er næsten lige kommet hjem fra en tur med bibelskolen.
Lidt baggrundsviden:
Bibelskolen, som vi bor på, tager nogle gange i året afsted på evangelisationstur. De tager ud og holder bibeltimer i de kirker som ligger i den del af Tanzania hvor vi bor. Det er en del af deres uddannelse, at de kommer ud og laver lidt praktisk. Det er som regel en tur fra torsdag-søndag.

Jeg har så været så heldig, at blive spurgt af den norske missionær, om jeg havde lyst til at komme med. Når man lige er kommet over tanken om, at det varer fra torsdag – søndag, så kan man selvfølgelig ikke sige nej til sådan en tur.

En ting er, at det er fedt for mig som kristen at se kirkerne hernede, men også det at opleve endnu mere hvordan kulturen er hernede er rigtig fedt.

Vi skulle afsted torsdag middag, og jeg havde sagt farvel til Kristine. Afsted det gik, med en propfuld bil. Hernede har man et udtryk “Kubanana”, som betyder at man skal rykke sammen som en bananklase, og det gjorde vi.

Vi kom til en by som hedder Tarime. Her skulle vi så deles op i lidt mindre grupper. Jeg skulle med en gruppe bestående af 3 elever fra bibelskolen, 1 nordmand og 3 præster. Vi skulle ud til en landsby, hvor vi skulle vise film om aftenen og gå på tur fra hus til hus om dagen.

Vi kom ud til kirken hvor vi skulle være de næste 3 dage. Her blev vi budt velkommen af menigheden, og vi begyndte at sætte et lærred op, så vi var klar til at vise film. De film som bliver vist er film med et kristent budskab og så foregår det hele på Swahili. Efter filmene var færdige gik vi i seng, i de telte vi havde sat op inde i kirken (se billederne forneden).

Ved 5-6 tiden blev jeg vækket, ikke fordi hanen galede, men fordi tanzaniere har et indbygget ur som gør at de vågner tidligt, og skal nærmest synge fra det sekund de slår øjnene op. Det føltes i hvert fald sådan. Jeg tænkte vi skulle i gang med dagen, siden de var stået så tidlig op. Det de dog havde glemt at fortælle er, at man lige bruger de første 3 timer på bare at nyde solen…….
Vi endte med at komme afsted på evangelisationstur, og gik fra hus til hus. Her fortalte vi om hvorfor vi kom, og om vores tro. Det specielle ved Tanzania er: Der er intet vigtigere end gæster. Så alle havde tid til at snakke.

Om aftenen viste vi igen film, her kom der lidt flere fordi flere hørte, at vi var kommet.

Lørdag var det meningen at vi skulle afsted på tur fra hus til hus, men det blev aflyst fordi byen denne dag havde en speciel ceremoni, omskærelse. Ja, omskærelse. I Tanzania er det meget normalt at stammerne har sådan en ceremoni for de unge mænd (det er der det skiller fra dreng til mand). Landsbyen danser hele dagen, jeg har vedhæftet en video forneden. Selvom denne ceremoni er vældig stor for landsbyen, så var det næsten større at en hvid mand kom forbi. Mange råbte “Mzungu Mzungu” oversat til dansk “Hvid mand, Hvid mand”. Mange ville sige hej, og så meget specielle ud i hovedet når man svarede dem på swahili.

Søndag stod vi for Gudstjenesten, og ellers gik dagen med hjemkørsel.

Lige nu er jeg meget træt ovenpå alle de nye indtryk, men jeg sidder også med en glæde over de oplevelser jeg har fået lov til at få.
I morgen begynder en undervisningsuge, dog bliver de næste par uger lidt mere specielle end andre. Tirsdag skal vi nemlig til lufthavnen og hente mine forældre. DET GLÆDER VI OS TIL! De har valgt at bruge tid og penge på at besøge os i to uger, hvilket vi er meget taknemmelige for.

Jeg har prøvet at vedhæfte nogle billeder fra turen, billeder siger mere end 1000 ord, siger man jo.

Tak fordi DU læser 🙂

This slideshow requires JavaScript.