Nyt år, nye udfordringer

Udgivet

Så er vi i gang igen. Et nyt år er startet og hverdagen er tilbage. Det har været hårdt at skulle i gang igen, som de fleste nok syntes her i januar. Men det har også været rart at komme tilbage til hverdagen. På lilleskolen har vi fået en rigtig god start på det nye år, og det går rigtig fint fremad. Der er kommet mere liv her på pladsen fordi der endelig er kommet bibelskole elever igen. Der er både nogle som vi kender fra sidste år, men der er også rigtig mange nye ansigter. Det er dejligt at vi kender nogle af eleverne og har et slags forhold til dem, fordi det også gør, at det er nemmere at lære de nye at kende. Gennemsnitsalderen er dog lidt højere nu, da der er mange som er kommet tilbage efter flere år for at tage deres tredje og sidste år her på skolen. Skolen kører nemlig kun med to hold af gangen. Altid et førsteårs hold og derudover et andetårs eller tredjeårs hold. Nu er der så startet et førsteårs hold og et tredjeårs hold.

Jeg, Kristine, er begyndt at undervise engelsk på bibelskolen. Jeg begyndte i mandags, så det er stadig helt nyt. Jeg glæder mig over at kunne bruge nogle af mine evner på den måde og derved hjælpe eleverne og bibelskolen. Men det er også en udfordring. Det er en omvæltning at gå fra én elev på 7 år til en hel klasse hvor alderen svinger fra 22-58 år. Derudover er det individuelt hvor meget engelsk de forskellige elever kan. Alle elever tager en engelsk test i løbet af den første uge her på skolen, for så at blive delt i to hold. Dem som kan mest og dem som kan mindst. Jeg underviser dem som kan mest, fordi jeg derved kan snakke engelsk i timerne og ikke behøves at køre undervisningen på swahili. Det er jeg jo trods alt kun selv ved at lære. Men det er en god træning, også i swahili, fordi jeg jo skal undervise fra swahili til engelsk og ikke fra dansk til engelsk. Alt i alt så er de første lektioner gået rigtig fint og jeg glæder mig til at komme mere ind i det. Der er meget at sætte sig ind i og meget planlægning, så det er også en mundfuld lige nu, og jeg kan mærke at det udfordrer mig. Men det er en god udfordring, så jeg har mod på det og tager én mundfuld af gangen.

Simons nye udfordringer lyder på at han skal hjælpe til i workshoppen, hvor de arbejder med træ osv., og så skal han lave forskellige praktiske ting rundt omkring på pladsen. Udover det, så har han sat sig for at han skulle læse en bog i år. Ikke en hvilken som helst bog, men bogen “Kald og Konsekvens” af Axel og Anne Lise Clausen, som har været missionærer både i Tanzania og Cambodja. Det lyder umiddelbart ikke som en udfordring eller som noget helt vildt nyhedsværdigt, men dem som kender Simon ved, at han ellers aldrig rører en bog og at han normalt ikke nærer nogen trang til at læse. Så derfor fortjente det en plads i dagens indlæg. Det skal siges at han allerede er begyndt, så året begynder godt på den front i hvert fald.

De næste par uger kommer til at stå på undervisning og praktisk arbejde, men også at bibelskolen får besøg af elever fra Norge. Hvert år kommer der nemlig højskoleelever fra Norge, som har udenlandsrejse til Tanzania. En af de steder de skal besøge Kiabakari. Her skal de være sammen med eleverne på bibelskolen, hjælpe med praktiske ting og opleve omgivelserne. Det bliver spændende at få besøg, og også at møde flere unge fra Skandinavien igen.
Udover dette så glæder vi os utrolig meget til at få besøg af Kristines forældre. De kommer den 4. februar og bliver i 2 uger. Det bliver så dejligt at få besøg og få lov til at dele vores liv og hverdag hernede med dem.

Billederne nedenfor er lidt indblik i vores hverdag hernede, bl.a. vores mangotræ, vores hushjælp med en hane under armen, vores havemand som blander foder til hønsene, en af vores høner som hedder Skalde-Petra (gæt selv hvorfor) og Simon som er begyndt af læse…

Tak til alle jer som følger med!
Husk at vi også har en Instagram profil og en Facebook side som I også kan følge med på.

Hav det godt til næste gang!

This slideshow requires JavaScript.