Taknemmelighed og trætte ben

Kalenderen siger d. 23. december. Vi har holdt juleafslutning på lilleskolen, hvilket var en succes. Missionærbarnet vi underviser, har haft overraskelser i næsten hvert fag. Spændingsglæden over at få lov til i det meste af december at lave hemmeligheder, ville ingen ende tage. Vi er utrolig taknemmelige over, at vi får lov til, at blive brugt i en opgave hernede. Dagen efter juleafslutningen tog vi med en flyver til Arusha, hvor vi skal tilbringe det sidste af december. Så nu sidder vi i Arusha. Det er 27 grader, Kristine er knaldrød i hovedet og vi har ømme ben. Vores dag startede med at vi var med på en 4,5 timers vandretur op ad og omkring én af bjergene her i Arusha. Det var helt fantastisk smukt og en spændende oplevelse. Vi oplevede hvordan folkene bor op langs bjerget og hvordan de vandrer op og ned for at komme rundt. Respekt til dem, fordi vi er godt nok trætte i vores ben nu..

Men vi er kommet godt til Arusha og nyder det i fulde drag. Da vi kom hertil var vi hos missionærerne i et par timer hvorefter vi skulle afsted til et arrangement som hedder “Carols by Candlelight”, som er en aften med julesange i den internationale kirke som var oplyst af stearinlys. Det var rigtig flot, med både kor og solosang. Det var også en speciel oplevelse for os at være i kirke med så mange forskellige nationaliteter og hvor der var lige så mange hvide som andre.
I går var vi en tur med i et indkøbscenter og supermarked. Vi var fuldstændig overvældede over alt det man kunne få og betagede af standarden. Vi er jo ikke vant til sådan noget i Kiabakari, så det føltes lige pludselig endnu mere som ferie.
Vi var også med til en lille julefest i går, som blev afholdt her hos de missionærer som vi bor ved. Det var for deres kollegaer og dem som bor her på pladsen. De kom om eftermiddagen til vafler og chai. Flere af dem havde vist ikke prøvet at spise vafler før, men det var et hit. Efter vaflerne var blevet spist sang vi nogle julesange og hørte lidt fra bibelen. Men hvad er en julefest uden pakkeleg, så selvfølgelig stod det også på programmet. Det var nordmændene som stod for det, og de havde fundet på en lidt anderledes pakkeleg end vi er vant til, men det var rigtig sjovt at være med til. I kan se et lille videoklip forneden. Til sidst spiste vi lækker mad sammen, som to af hushjælpene her på pladsen havde lavet. Det var en rigtig hyggelig eftermiddag og aften, med en masse sjov og snak. I morgen er det juleaften, og den skal vi tilbringe sammen med det danske missionærpar her på pladsen. Vi er glade for at de ville have os på besøg. Der vil blive holdt en skandinavisk julegudstjeneste her i morgen, hvor alle danskere, nordmænd og svenskere som bor i Arusha er inviteret. Det bliver en spændende dag.
Selvom det er en anderledes jul i år og tingene ikke er som de plejer, så er vi alligevel fyldt af glæde og taknemmelighed. Glæde over de mennesker som vi får lov til at lære og kende hernede. En taknemmelighed over, at uanset hvor i verden vi sidder, om der er sne eller 27 grader, om juletræet er af gran eller plastik, om vi er hos familien eller ej, så ændrer det ikke på julens budskab.
At Jesus kom herned, som menneske, for DIN skyld.

Vi har ikke så meget andet end at sige end, tillykke med fødselsdagen i morgen Jesus!
Rigtig glædelig jul til alle jer andre og må I alle få et velsignet nytår!

This slideshow requires JavaScript.